recept: Bácskai muszaka, Kifőzde
Bácskai muszaka
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 kg krumpli,
25 dkg szeletelt sonka,
5 dkg zsír,
15 dkg vékonyra szeletelt Anikó sajt,
só, bors.

A besamelmártáshoz:
4 dkg vaj,
2-2,5 dl tej, a fele legyen meleg,
1 dl tejföl,
1 tojássárgája



A burgonyát sós vízben megfőzzük. Amikor megpuhult, leszűrjük, megpucoljuk és karikára vágjuk.
Zsírral kikent tűzálló edénybe felváltva egy sor burgonyát, egy sor sonkát és egy sor sajtot teszünk. Mindegyik réteg burgonyát megsózzuk és megborsozzuk, meglocsoljuk egy kevés olvasztott zsírral. Az utolsó sor burgonya legyen.
A tetejét locsoljuk meg a következő módon elkészített besamel mártással:
A lisztet olvasztott vajban igen enyhén megpirítjuk. Lassan hozzáöntjük a hideg, majd a meleg tejet, és lassú tűzön 5-10 percig főzzük.
A tejfölt és a tojássárgáját jól kikeverjük, és állandóan kevergetve hozzáadjuk a kissé elhűlt mártáshoz.
A besamelt ráborítjuk a krumplira, és 200 fokra melegített sütőben kb. 35 percig (szép pirosra) sütjük.
Fejes salátát, tormás céklasalátát, uborkasalátát adjunk mellé.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: fejessaláta
 céklasaláta
 uborkasaláta

Forrás: Internetes gyűjtés alapján módosítva.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.02.19. Utoljára frissítve: 2009.05.29.
Utolsó megtekintés: több, mint 19 órája (2024-05-02 14:38:39 - 2.35)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez